Team

Agata Pawełczuk

Asia Chojnacka

Agnieszka Kliszczyk

wokalistka jazzowa, rodowita Kielczanka i … typowy Scyzoryk Kielecki (o sobie mówi Finka Kielecka ), zdecydowana, przebojowa, energiczna; kilka lat temu swoje NIDUM znalazła w Gorzowie. Fundatorka i Vice-Prezes Zarządu Fundacji, Manager projektu „Klub Dziupla - dla starszych dzieci i młodszej młodzieży”.

Agnieszka Przybył

prawnik i ekonomistka, Zabużanka Wołyńska urodzona na Ziemiach Zachodnich; od kilku lat swoje NIDUM dzieli pomiędzy Gorzów, Lemierzyce i Warszawę, Fundatorka i Prezes Zarządu Fundacji, Manager projektu „Szkoła językowa I Du”, interesuje się starymi stodołami (sama ma jedną), lubi Dalmację, ciężkie motocykle, saksofony i lawendę, nie lubi kłamczuchów, jej motto życiowe to „Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe”

Agata Pawełczuk

urodzona społecznica, Wolontariuszka Fundacji Alternatywy i Szlachetnej Paczki, jej NIDUM to Kostrzyn nad Odrą, Pełnomocnik Fundacji NIDUM ds. Wolontariatu..

Asia Chojnacka

kulturoznawczyni specjalizująca się w orientalistyce, urodzona Warszawianka z domieszką krwi kieleckiej jej Nidum tam, gdzie jej bliscy, trenerka biznesu i trendsetter w jednej osobie, manager projektu „Niby-Przedszkole NIDUSIOWO”...

Zosia Tatarewicz

były bankowiec i członek Zarządu Uczniowskiego Klubu Sportowego Warta Kostrzyn. Obecnie walczy z przeciwnościami losu. Z pochodzenia Muszynianka, znaczy góralka. Dokładna, skrupulatna, rzeczowa – jej słupki zgadzają się w pionie i w poziomie „co do grosza”, w Fundacji NIDUM odpowiedzialna za monitoring i ewaluację, Fanka żużla i tenisa stołowego, miłośniczka PKP (jedna z ostatnich). lubi tatara…., a jej motto życiowe to : żyć jak najdłużej i cieszyć się nim…., prywatnie: broni swojej prywatności.…. Doświadczona w bankowości i ubezpieczeniach, Kostrzynianka, Kresowianka „po mieczu i po kądzieli”...

Nasza Młodzież – Nasza Duma

Julita: jej rysunki mówią same za siebie
Kornelia: bawi się i innych gliną, ceramiką
Oliwia: zatańczy, zaśpiewa, napisze książeczkę (o Nidusiach)
Tobiasz: filozof z zacięciem IT
Zuzanna: kocha saksofon i potrafi na nim zagrać
Nikola: klarnecistka studiująca dietetykę
Kornelia: bawi się i innych fotografią i grafiką

Zuzia

Nikola

Kornelia

Tobiasz

Julita

Oliwia

Nasze NIDUSIE

Dziewczyny z Fundacji, te będące Mamami, zapytane, co w życiu najbardziej motywuje je do działania odpowiedziały – Dzieci!
A na pytanie, co najbardziej je ogranicza w aktywności zawodowej, stwierdziły – Dzieci! Tak więc dziękujemy Losowi, że w pracach fundacyjnych towarzyszą nam Basia, Franio, Gabryś, Gideon, Hania, Marysia, Maurycy, Lori

Partnerzy Fundacji – Na dobre i na złe

• Fundacja na Rzecz Zwierząt Altamira: akcje edukacyjno-wychowawcze z psem i kotem w tle
  • Rotary Club Gorzów: współfinansowanie wyposażenia Garncarni