spotkanie inauguracyjne Lemierzyce

29 czerwca 2016, jak na ostatnią środę miesiąca przystało, odbył się kolejny Podwieczorek Sołecki.  Tym razem spotkanie poświęcone było inauguracji projektu Ambasadorzy Lesio. Mile zaskoczyła nas frekwencja. Na spotkanie przyszła grupa młodych mam zainteresowanych projektami społecznymi w Lemierzycach.

Agata Pawełczuk opowiadała o jej doświadczeniu i emocjach towarzyszących pracy w charakterze wolontariusza. Ania Rekut z OWES wyjaśniła, co to jest ekonomia społeczna. Małgosia Kubiec wciągnęła wszystkich w rebusy, słówka, krzyżówki o wolontariacie, a Beata Komorowska zdradziła, jak powstanie Mapa Kompetencji Ambasadorów, która da przepustkę na BAL - Bazę Ambasadorów Lesio.

Pomimo, że tym razem to Fundacja NIDUM zapraszała na ciastko, Babcia Marysia i Agata, jak zwykle przyniosły własne wypieki. Spotkanie prowadziła Agnieszka Przybył - Prezes Fundacji NIDUM w asyście Vice-prezes Agnieszki Kliszczyk.  A wszystko możliwe było tylko dzięki nieocenionej pomocy Pani Sołtys Basi Dębskiej. Szczególne podziękowania należą się Pani Marysi Bibliotekarce - za użyczenie stołów, Panu Mariuszowi Bedynkowi - za czuwanie nad częścią techniczną oraz najmłodszym uczestnikom spotkania - za to, że się nie nudzili.