Przekaż 1% podatku

W roku 2017 darowizny z 1% podatku przeznaczamy na edukację Maluchów w ramach projektu nibyPrzedszkole Nidusiowo i pomoc kobietom w projekcie Nidum Femini

PRZEKAŻ PROSZĘ Fundacji NIDUM 1% podatku za 2016.

KRS 0000169865 z dopiskiem Fundacja Nidum na Rzecz Edukacji Społecznej i Obywatelskiej

Przekazując Fundacji Nidum 1% podatku POMAGASZ:

1. EDUKOWAĆ najmłodsze dzieci w miejscowościach, gdzie nie ma przedszkola - w styczniu 2016 we wsi Lemierzyce uruchomiliśmy pierwszy w powiecie sulęcińskim Klub Malucha pod nazwą nibyPrzedszkole Nidusiowo; z zajęć edukacyjno-wychowawczych korzysta 16 dzieci w wieku przedszkolnym; w zajęciach uczestniczą również dorośli i seniorzy, a także młodzież współpracująca z Fundacją Nidum

2. WSPIERAĆ dzieci najbardziej potrzebujące pomocy logopedy, psychologa, pedagoga - wszystkie dzieci w nibyPrzedszkolu Nidusiowo objęte są programem wsparcia logopedycznego; dzięki temu dzieci będą lepiej przygotowane do rozpoczęcia nauki w szkole podstawowej

3. INTEGROWAĆ społeczność lokalną - Nidusiowo to model przedszkola z zajęciami edukacyjno-wychowawczymi łączącymi pokolenia

4. UTRZYMAĆ miejsca pracy stworzone przez Fundację Nidum dla osób potrzebujących i chcących pracować - w roku 2016 w Klubie Dziecięcym stworzyliśmy 2 miejsca pracy dla kobiet z Lemierzyc

5. SPEŁNIAĆ marzenia kobiet w programie Nidum Femini - wcale nie chodzi o wakacje nad ciepłym morzem, tylko o przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu kobiet ze względu na płeć, wiek, wykształcenie, status rodzinny i majątkowy, posiadanie/nieposiadanie dzieci, sprawność fizyczną i psychiczną