NIDUSIOWO

Poszła Ola do przedszkola. Ale Wiktoria i jej brat Wojtuś nie poszli . . .

W Lemierzycach nie ma przedszkola. Takich dzieci jest więcej. Dla Nidusiów przygotowujemy miejsce, gdzie będą się mogły bawić z rówieśnikami, a ich mamy w tym czasie będą mogły dorobić do budżetu domowego lub po prostu odpocząć. To Niby - Przedszkole Nidusiowo ma być społecznie prowadzonym miejscem zabaw i edukacji dla najmłodszych dzieci. Ale służyć będzie nie tylko dzieciom. Od dawna wiadomo, że przedszkole to pierwsze i najważniejsze miejsce kultury w miejscowości. To tu maluchy po raz pierwszy pokazują swój talent aktorski prezentując się mamom z okazji Dnia Matki i tatusiom z okazji Dnia Ojca, a także Babciom oraz Dziadkom z okazji Ich święta. Przygody Nidusiów opisane są w książeczce edukacyjnej dla dzieci przygotowanej przez nasze wolontariuszki - Julitę i Oliwię. Maskotkami Nidusiowa są oczywiście Nidusie. To myszoszczurki, ręcznie szyte lale, stworzone przez Ciocię Elizę, które razem z dziećmi poznają świat.

Dołóż TWOJE 5 groszy do nibyPrzedszkola NIDUSIOWO

nibyPrzedszkole NIDUSIOWO jest coraz bardziej realne: są sale w lemierzyckiej remizie i jest Pani Edyta. Brakuje tylko dzieci ... , a więc, do dzieła !

Zainteresowanych prosimy o wypełnienie ankiet papierowej lub elektronicznej