NIDUSIOWO

• Eksperci ocenili projekt

• Jak przekazać 1% podatku dla Fundacji Nidum?

Jeżeli uważasz, że warto pomagać w edukacji najmłodszych dzieci, integrując przy tym pokolenia - PRZEKAŻ PROSZĘ Fundacji NIDUM 1% podatku za 2016.

KRS 0000169865 z dopiskiem Fundacja Nidum na Rzecz Edukacji Społecznej i Obywatelskiej

Przekazując Fundacji Nidum 1% podatku POMAGASZ:
    1. EDUKOWAĆ najmłodsze dzieci w miejscowościach, gdzie nie ma przedszkola
    2. WSPIERAĆ dzieci najbardziej potrzebujące pomocy logopedy, psychologa, pedagoga
    3. INTEGROWAĆ społeczność lokalną - Nidusiowo to model przedszkola z zajęciami edukacyjno-wychowawczymi łączącymi pokolenia
    4. UTRZYMAĆ miejsca pracy stworzone przez Fundację Nidum dla osób potrzebujących i chcących pracować -

Nidusiowo - przedszkole dla dzieci, młodzieży, dorosłych i seniorów!

• Kocham Cię

• Na Dobry Początek

nibyPrzedszkole NIDUSIOWO znalazło się wśród 60 nagrodzonych projektów - tylko 2 z Lubuskiego! -  w konkursie organizowanym przez Fundację Banku Gospodarstwa Krajowego.

Projekt przewidujący innowacyjne zajęcia edukacyjne dla najmłodszych dzieci lemierzyckich jest efektem kilkumiesięcznej współpracy wolontariuszek Fundacji NIDUM - Ambasadorek LESIO. Gratulujemy i dziękujemy

Kornelii Florczak za sesję zdjęciową, spot promujący Nidusiowo, logo

Julicie Dąbrowskiej za rysunki do książeczki edukacyjnej

Oliwii Przybył za nidusiową historię

Małgosi Kubiec za korektę językową tekstów i przygotowanie projektu do konkursu "Na Dobry Początek"

Edycie Drabczyk za koordynowanie spraw organizacyjnych i ogromną pomoc przy tworzeniu projektu do konkursu "Na Dobry POczątek"

Pani Basi - Sołtys Lemierzyc  - za odwagę w motywowaniu społeczności lemierzyckiej do działania.

Babci Marysi za energię, mądrość życiową i pyszności serwowane na każdym Podwieczorku Sołeckim.

Agacie Pawełczuk za mobilizowanie wolontariuszy.

Cioci Elizie za NIDUSIE.

lista nagrodzonych projektów

• Nidusie w Berlinie

We wrześniu Nidusie były na pierwszej wycieczce. Zagranicznej. W towarzystwie Edyty Drabczyk, Małgosi Kubiec i Agnieszki Przybył odwiedziły Menschenskinder - fajne przedszkole, w fajnym miejscu, prowadzone przez fajnych ludzi. Gospodarzem i przewodnikiem wycieczki był Oliver Broz -opiekun przedszkolaków. Model edukacji i wychowania Maluchów w Menschenskinder bardzo odpowiada filozofii Fundacji NIDUM- Każdy się liczy. Dlatego poprosiliśmy berlińskie przedszkole o pomoc i współpracę przy tworzeniu nibyPrzedszkola NIDUSIOWO w Lemierzycach.

• Nidusie wyruszają w świat

Kulturalnie i sportowo w nibyPrzedszkolu Nidusiowo

• NIDUSIOWO

Jak przyspieszyć otwarcie nibyPrzedszkola?