Nidum Femini

czyli Program Wspierania Kobiecych Ambicji pojawił się w głowie Asi i Agnieszki przed wieloma laty. Panie, mimo, że poznały się dopiero kilka lat później,  już wtedy były zgodne co do tego, że, w gąszczu poradników - prywatnych i publicznych, charytatywnych i komercyjnych, instruujących, jak być Kobietą Sukcesu, Dobrą Żoną, Business Women, Matką Polką, W Zgodzie Z Gender ... brakuje kompendium, jak być Po Prostu Kobietą.

I co dalej?

Dalej była przerwa, a właściwie przerwy w Break Cafe SGH - Setka, gdzie Asia i Agnieszka, sącząc najlepszą kawę w Warszawie, kreśliły Nidum Femini. Nie, nie, Fundacja Nidum też jeszcze wówczas nie istniała.

I co dalej?

Znowu była przerwa. Do września 2016 i obozu warsztatowo-seminaryjnego w Pszczewie.  Ale to już osobna historia, której "efektem długoterminowym", albo jak ktoś woli  - nieplanowaną wartością dodaną jest właśnie Nidum Femini.

• Nidum Femini Club

Nidum Femini Club – Klub stworzony przez Kobiety dla Kobiet, utrzymywany z darowizny miesięcznej, której wysokość sama wybierasz.

To TY decydujesz, ile miesięcznie przeznaczasz na NFC: równowartość 1, 2 lub 3 filiżanek kawy. Zysk ze składek członkowskich trafia na Kobiecy Bank Marzeń, czyli kwintesencję Nidum Femini

konto programu Nidum Femini 35 1020 1967 0000 8802 0148 2280

Od stycznia 2017 roku z darowizn przekazywanych na program Nidum Femini spełniamy marzenie Pani Agnieszki - finansujemy edukację jej synka Wojtusia w nibyPrzedszkolu Nidusiowo.

• Nidum Femini Youth