Nidum Femini Youth

Nidum Femini Youth to część Programu Wspierania Kobiecych Ambicji  -  Nidum Femini   Po Prostu Kobiety. Jego istotę oddaje kampania Moc Kawy, czyli filiżanka kawy, a właściwie jej równowartość w formie darowizny 8 pln miesięcznie - fundowana Kobietom przez Kobiety.

Idea i formuła PWKA  zainteresowała młode Ambasadorki Lubuskiej Edukacji Społecznej i Obywatelskiej - wolontariuszki współpracujące z Fundacją NIDUM    Ambasadorzy LESIO  , które zaproponowały rozszerzenie programu Nidum Femini o osobną sekcję dedykowaną młodym kobietom u progu dorosłości i dojrzałości, stojącym przed dylematem wyboru  zawodu, wątpliwościami związanymi z możliwościami łączenia w przyszłości pasji z życiem prywatnym i zawodowym, a przede wszystkim możliwościami rozwoju i funkcjonowania w województwie lubuskim.

Jak wynika z badań własnych młodych Ambasadorek LESIO, ponad połowa rówieśniczek w ich wieku rozważa opuszczenie regionu lubuskiego, a nawet kraju, w poszukiwaniu miejsca dającego możliwości rozwoju, godzenia życia zawodowego z prywatnym i realizacji pasji życiowych.

ZAPROSZENIE od Nidum Femini Youth

Moc Młodych Lubuszanek to projekt zainicjowany i przygotowany przez Ambasadorki NFYouth – Maturzystki  II LO Gorzów  , a dedykowany dziewczętom i kobietom w wieku 15-25 lat, stojącym u progu dojrzałości, dorosłości i związanych z tym wyborów życiowych.

Celem projektu jest wykorzystanie potencjału Młodych Lubuszanek, stworzenie bodźców i inspiracji do samorozwoju. W ramach projektu odbędą się Coffee Party – Moc Kawy  inspirujące spotkania z wyjątkowymi Lubuszankami i inspirujące rozmowy o Lubuszankach.  Młode Lubuszanki decydują, jakie Wyjątkowe Kobiety zaproszą i na jaki temat będą z nimi rozmawiały.

W każdym z czterech kameralnych spotkań (20 – 30 miejsc) udział wezmą nastolatki i młode kobiety w wieku 15-25 lat oraz Lubuszanki uznane za Wyjątkowe w sferach Business, Art i Psyche.

Spotkania zaplanowano na październik – grudzień 2017, każdorazowo w innej lokalizacji, każdorazowo z innymi Wyjątkowymi Lubuszankami wybranymi spośród propozycji przesłanych w odpowiedzi na ZAPROSZENIE ZAPROSZENIE od Nidum Femini Youth

Ambasadorki NFYouth zaproszą na Coffee Party Lubuszanki w wieku 25+ , kobiety pracujące i bezrobotne,  prowadzące w województwie lubuskim firmy, wykonujące różne zawody, kobiety będące matkami, mężatkami, singielkami, posiadające dzieci i bezdzietne, wykształcone i bez wykształcenia, mające różne zainteresowania, hobby i pasje; Po Prostu Kobiety, gdyż Każda Kobieta się Liczy;

Celem spotkań jest  próba oceny, jak dojrzałe kobiety postrzegają możliwości rozwoju w województwie lubuskim z perspektywy swoich doświadczeń.

Każda nastolatka i młoda kobieta może uczestniczyć w jednym lub we wszystkich Coffe Party. Każda Lubuszanka uczestnicząca w projekcie ma szansę wylosować Voucher podarunkowy o wartości 800 PLN na Rozwój Kobiecych Ambicji.

ZAPROSZENIE od Nidum Femini Youth