Fundacja NIDUM

Każdy potrzebuje Nidum,
Gniazda dającego bezpieczeństwo.
Jeden ma Nidum z wyboru, Inny z przymusu.
Każdy się liczy - Człowiek i jego Nidum.

• Zespół

Zespół fundacji, nasza młodzież i nidusie oraz partnerzy na dobre i na złe.

• Statut

1. Poszanowanie, podtrzymywanie i upowszechnianie historii i tradycji narodowej, a także rozwój świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej, poprzez pielęgnowanie, promowanie i wspieranie kultury, sztuki jak również ochronę dóbr kultury i obrzędów tradycji,
    2. pielęgnacja i promocja odrębności innych grup narodowych i etnicznych oraz języka regionalnego,

• Zarząd

Dwie Agnieszki, na pierwszy rzut oka zupełnie różne: Aga K. skoncentrowana na muzyce, nawet odpoczywa na koncertach, ….. Aga P. odnajduje się w procedurach i przepisach, relaksuje przy papierach, projekty pączkują w jej głowie. Co je połączyło? Wspólna filozofia. Filozofia NIDUM. Decyzje podejmują jednomyślnie.

• Logo

Znakiem rozpoznawczym Fundacji Nidum jest ៨ czyli po prostu liczba 8 z języka khmerskiego. Ósemka Łączy w sobie dwie cechy: jest liczbą parzystą, co symbolizuje pełnię i jednocześnie jest największą cyfrą parzystą, stąd jej znaczenie dotyczące sukcesu i realizacji celów.