Dla Dzieci

• Nidusie

Nidusie to fikcyjne stworki - myszoszczurki - wymyślone przez Ciocię Elizę ...

Te szmaciane zabawki - przytulanki pochodzą z maleńkiej miejscowości Lemierzyce w Zachodniej Polsce, a szyte są w lubuskich pracowniach krawieckich Miętowy Królik w Sulechowie oraz Och Szycie w Baczynie.

Niduś i Nidusia to Zabawki - Cegiełki o wartości 70 pln każda.

Dochód z cegiełek przeznaczamy na

• Utrzymanie maleńkiego przedszkola we wsi Lemierzyce w Zachodniej Polsce: 15 dzieci; 2 miejsca pracy
    • Utworzenie nowego integracyjnego przedszkola w Gorzowie Wielkopolskim: 30 dzieci; 4 miejsca pracy
    • 1 PLN z każdej Cegiełki trafia na  przedszkole w Nigerii: we wsi na końcu świata

Nidusie to doskonały prezent dla Dziecka w każdym wieku. Stworki odziane są w gustowne ubranka. Zimowa limitowana edycja to 100 zwierzaczków, które czekają na nowych przyjaciół.

Każda zabawka na życzenie może być zdobiona personalizowaną naszywką :)

fundacjanidum@gmail.com kom 609 108 408

• Nidusiowa Książeczka

Nidusie przedstawiają się czyli Jak Ciocia Eliza uratowała Myszoszczurki to inspirująca książeczka edukacyjna i kolorowanka dla najmłodszych dzieci przygotowana przez wolontariuszki Fundacji Nidum.

To inspirujące zabawy i wesołe piosenki

• Tajemnica drewnianej walizki
    • Magiczne okulary
    • Wariacje kulinarne
    • Stara maszyna do szycia

czyli pełne niespodzianek – barwne przygody Nidusiów i wesołej Cioci Elizy!

Nidusiowa Książeczka – CEGIEŁKA o wartości 20 pln to fundusze na:

• 1 PLN z każdej Książeczki – Cegiełki na przedszkole w Nigerii: we wsi na końcu świata

Publikacja jest efektem pracy Kobiet z Fundacji Nidum, dedykowana najmłodszym (nie tylko kobietom), a przyczynkiem do jej napisania stał się „Klub Dziecięcy nibyPrzedszkole NIDUSIOWO”społecznie prowadzone miejsce zabaw i edukacji dla najmłodszych.

Ten projekt ma już całkiem długą historię, która rozpoczęła się w małej wsi Lemierzyce w województwie lubuskim w Zachodniej Polsce. To kobiety dostrzegły tu potrzebę stworzenia inspirującego i przyjaznego miejsca, w którym dzieci mogłyby rozpocząć swoją przygodę z edukacją.

W tym kreatywnym środowisku kiełkują liczne kobiece pomysły, a jednym z nich tutaj się dzielimy z Państwem.

Nidusiowa Książeczka staje się na Państwa oczach wizytówką naszej akcji „Jak się Dzieli to się Mnoży”, którą realizujemy w Programie Wspierającym Kobiety - Nidum Femini Po Prostu Kobiety.

Wspieramy Ambicje Kobiet w każdym wymiarze, który nas poruszy, zainspiruje, skłoni do refleksji. Jesteśmy otwarte na współpracę z wszelkimi firmami, podmiotami i instytucjami, które tworzą lub prowadzą KOBIETY.    Do współpracy zapraszamy przedszkola, szkoły, kluby dziecięce, gabinety kosmetyczne, salony fryzjerskie, kawiarnie, restauracje, biura rachunkowe, siłownie, a nawet warsztaty samochodowe. Naszą ambicją jest odnaleźć się we wszystkich przestrzeniach, w których kobiety pracują, edukują się, relaksują, słowem wszędzie tam, gdzie kobiety realizują wszelkie swoje pragnienia i potrzeby.

Chcemy dotrzeć do miejsc, gdzie spotykają się Po Prostu Kobiety.

Zapraszamy do aktywnego wsparcia naszych działań.

Z radością odwdzięczymy się tym samym.

Zapraszamy do współpracy

fundacjanidum@gmail.com kom. 609 108 408